Groepsbijeenkomsten2018-01-26T14:57:10+01:00

Groepsbijeenkomsten

Cursus: Hoe zeg ik wat ik bedoel?

Herken je dat ook? Dat je iets met je partner wil delen, maar dat het gesprek uiteindelijk helemaal anders loopt dan jou w intentie was. Je voelt je niet begrepen, je hebt het idee samen vast te lopen. Je weet eigenlijk niet meer hoe je nu samen kan voorkomen dat je in een negatieve dynamiek komt met elkaar. Het lijkt zo simpel, communiceren. Maar het is alles behalve dat. Soms kan het helpen om samen weer eens te horen, hoe doe je dat nu eigenlijk, effectief communiceren.

In groepsverband bespreken we enkele thema’s die jullie helpen met elkaar verder te komen. Het effect van de groep, zorgt voor kracht en input die van grote meerwaarde kan zijn. De cursus is ook individueel mogelijk, vraag gerust bij ons naar de mogelijkheden. In deze training staan we stil bij de verschillende communicatie technieken die jullie in je relatie kunnen toepassen. Ons doel is om de communicatie vaardigheden van de deelnemers te vergroten.

Hoezo roze wolk?

Bij een zwangerschap wordt vaak gedacht aan een roze wolk. Maar wat nu als je deze niet herkent? Er zijn namelijk een behoorlijk aantal vrouwen die een zwangerschap helemaal niet als leuk of prettig ervaren. Dit kan komen door diverse oorzaken. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 10-15% van de zwangere vrouwen ‘geen roze wolk’  herkennen.

Speciaal voor deze vrouwen hebben we een groepsbijeenkomst ontwikkelt. De groep bestaat uit maximaal 6 vrouwen, die in 5 x 90 minuten bij elkaar komen.
De kracht van ‘(h)erkenning’ in combinatie met steunende thema’s hebben een positieve bijdrage in het ontwikkelen van meer vertrouwen in de zwangerschap en het aanstaande moederschap.